Økologisk undertøj fra DILLING


Det perfekte undertøj er noget af det vigtigste for et barn eller en baby at have på. Derfor vil vi på buksetrolden.dk gerne anbefale, at du som forbruger kigger lidt på det økologiske undertøj fra danske DILLING. 

Undertøj er det usynlige stof vi alle har på, men hvis det er ukomfortabelt eller er i dårlig kvalitet, kan det ødelægge en hel dag på grund af irritation. Undertøj skal ikke være til irritation, men derimod være det blødeste stykke stof, som har direkte kontakt til din hud. 

Det samme gælder for dit barn eller baby. Deres hud er ekstra følsom og derfor er det vigtigt, at man får givet dem noget undertøj på, som er af de blødeste materialer og som ikke irriterer deres hud. Her kommer DILLING på banen. 

Historien om DILLING 

DILLING er et dansk undertøjsmærke, der har eksisteret siden 1916, hvor grundlæggeren Andreas Bertelsen begyndte at sælge sin kones strikkede uldundertøj. Firmaet går i arv i generationer og i 1985 bliver deres farvemester overfølsom overfor formaldehyd. Det blev startskuddet til tanken om en bæredygtig produktion hos DILLING

I 1991 opkøber DILLING det ældste tekstilfarveri i Danmark, som oven i købet også er det mest miljøvenlige. Derfor bliver DILLING allerede i 1991 det mest miljøvenlige tekstilfarveri i Danmark. I 1998 flytter produktionen fra Herning til Litauen, hvor fabrikken stadig producerer tøjet i dag.  

Allerede tre år senere i 2001 bliver DILLING certificeret med EU’s miljøblomst. I 2009 overtager fjerde generation af Bertelsen – nemlig Morten Dilling Bertelsen. Hans vision er, at sælge undertøjet online direkte til forbrugeren, så der ikke kommer nogen fordyrende mellemled. Han vil sælge tøjet til en fair pris, uden at der gås på kompromis med hverken kvalitet, arbejdsforhold eller miljøhensynet. 

I 2010 bliver DILLING det første undertøjsmærke i Danmark til at modtage Svanemærket. Begrundelsen for modtagelsen er, at DILLING gør et fantastisk arbejde med at optimere produktionen så den er så miljøvenlig som mulig.  

Samme år åbner DILLING deres første webshop. Den åbner i Tyskland, da det tyske marked er kæmpe stort og hvis man kan få succes her, så kan det åbne døre til resten af verden. Tre år senere åbner DILLING også deres danske webshop.  

Samme år indgår de i et samarbejde med håndboldlegenden Lars Christiansen og kalder det “HELT ÆRLIGT”. Det beskriver Lars Christiansen og samtidig passer det på DILLING, fordi de vil være helt ærlige omkring deres produktion. 

Over de næste frem år åbner Dilling webshops i både Holland, Sverige, Finland og Storbritannien. Samarbejdet med deres økologiske uldleverandør, Fuhrmann, styrkes også, hvor Morten Dilling besøger gårdene og produktionen af den økologiske uld i Patagonien i Argentina.  

I 2018 udnævner finansmediet Børsen DILLING som gazellevirksomhed. Det betyder, at en virksomhed vokser meget hurtigt og har som minimum fordoblet deres omsætning indenfor fire år. 

Økologi og bæredygtighed 

Hos DILLING er bæredygtighed ikke bare en trend, fordi det er moderne lige nu. Det er et klart valg, som DILLING allerede tog i 1991 med opkøbet af det mest miljøvenlige tekstilfarveri i Danmark. 

DILLINGs holdning til bæredygtighed går gennem hele virksomheden – fra fårerne på marken og ud til forbrugerne. DILLING har fokus på alle led i deres produktionskæde. De går oprigtigt op i deres bæredygtighed og vil være sikre på, at de ved hvor deres materialer stammer fra, hvordan produktionen foregår og hvem der producerer tøjet.  

Samtidig vil de være helt ærlige om, hvor deres tøj kommer fra og hvilken proces det har været igennem. Gennemsigtigheden kan ses ved deres samarbejde med Lars Christiansen i 2013 og du kan også se hele vejen fra økologisk uld på fåret til det færdige undertøj på deres hjemmeside. 

Hvis du gerne vil vide, hvordan DILLING går op i dyrevelfærd, hvordan produktionen foregår hos det svanemærkede farveri eller hvilke personer der i sidste ende laver undertøjet, kan du klikke her og læse nærmere. 

Tøjet fra DILLING 

Selvom DILLING altid har haft fokus på undertøj, så har de også udvidet deres kollektion til børnene, så de blandt andet også sælger kjoler, bukser, trøjer og accessories i form af halsedisser, strikhuer og meget andet.

Næsten alt tøjet fra DILLING er økologisk og det er kun nogle få produkter lavet af merinould, der ikke er økologisk, men stadig utrolig blødt. 

Tøjet fra DILLING er for det meste lavet af uld, men nogle få produkter er lavet af økologisk bomuld. DILLING er også så småt begyndt at sælge tøj med indbygget UV-beskyttelse, men produktionen er i den tidlige fase, så der er ikke så mange produkter til børn og babyer endnu. 

DILLING producerer også tøj til voksne. Dog stadig med fokus på undertøj. Til forældrene kan man også købe trøjer, t-shirts, bukser, shorts og jakker. Her er der selvfølgelig stadig fokus på bæredygtighed og økologi. Derfor er langt det meste tøj til de voksne også lavet med økologiske fibre eller genanvendt polyester.  

Som nævnt tidligere, så har DILLING skåret det fordyrende mellemled væk og du kan derfor kun finde tøjet fra DILLING på deres egen webshop. Det er en rigtig flot og overskuelig hjemmeside, hvor du nemt kan finde det du søger. Du kan findes deres danske webshop ved at trykke lige her

Materialerne 

Hos DILLING går de meget op i, hvilke materialer der skal bruges. Alle udvalgte materialer er der en tanke bag. Kravene fra DILLING er, at det for det første skal være behageligt at have på og dernæst skal det også være bæredygtigt og helst økologisk.  

DILLING har siden begyndelsen i 1916 arbejdet med naturmaterialer i form af uld, så det er her ekspertisen ligger. I de sidste 100 år har DILLING forfinet kvaliteten, så du altid ender ud med det bedste produkt, der både er utrolig holdbart og dejlig blødt. Det gælder både for deres økologiske bomuld eller deres økologiske merinould.  

Udover naturmaterialerne, så arbejder DILLING også med et materiale, der hedder ECONYL®.  ECONYL® er lavet af genanvendt nylon, som for eksempel kommer fra gamle og forladte fiskenet. Hvis du vil læse mere om DILLINGs merinould, økologiske bomuld eller ECONYL®, så kan du klikke her, for at få uddybet materialerne.  

Afsluttende bemærkninger 

Vi håber her på buksetrolden.dk, at du har fundet artiklen interessant og du fremover vil have DILLING i baghovedet, når du skal til at have nyt undertøj – både til dig selv og til dine børn.

Hvis du køber undertøj fra DILLING er du sikker på, at tøjet er dejlig blødt og behageligt at have på. Samtidig risikerer du ikke, at tøjet irriterer huden, fordi det er lavet af de bedste naturmaterialer. Du kan finde deres webshop ved at klikke her

Martin

Skribent på Buksetrolden.dk. Far til Aksel (Januar, 2020). Når jeg ikke bruger min egen erfaring som far, bruger jeg bøger og internettet til at få viden, som jeg videregiver her på siden. Jeg er uddannet Cand.Merc på Aarhus Universitet, hvilket har givet mig en bred vifte af kompetencer, som jeg kan bruge, når jeg skal indsamle viden og formidle den på Buksetrolden.dk

Seneste artikler