Joha – Miljøvenligt børnetøj


Joha er et dansk tøjmærke, der fokuserer på, at lave tøj til børn i den bedste kvalitet. De har brugt de sidste 50 år på, at producere det bedste uld og have det lækreste design. 

Selvom Joha blev grundlagt for mere end 50 år siden, er det stadig en af de mest populære tøjmærker til børn i Danmark. 

Historien om Joha 

Joha blev grundlagt i 1963 og deres fokus har ikke ændret sig siden. Kompromisløs kvalitet, det lækreste design, pasformer der holder og verdens bedste uld. Joha var det første mærke i verden der valgte, at producere undertøj til børn lavet af uld. Det har resulteret i, at Joha nu er blandt de førende indenfor undertøj lavet af uld på det europæiske marked. 

Grunden til at Joha valgte at fokusere på uld var, at det er en af de bedste materialer til at temperaturregulere. Personer som bærer ulden har den perfekte temperatur. Ulden er kold om sommeren og varm om vinteren.  

Selvom Joha startede i Danmark, så har de udvidet meget siden 1963. Johas børnetøj er tilgængeligt i over 900 butikker rundt om i verden. De fleste lande er europæiske lande som Sverige, Norge, Finland, Island, Tyskland, Belgien, Holland, England og Rusland. Dog er Johas tøj også nået til Japan, hvor de ligesom i det vestlige Europa er begyndt at interessere sig mere og mere for økologisk og bæredygtigt tøj – specielt til de mindste. 

I dag har Joha over 350 medarbejdere fordelt over hele Europa og hvis udviklingen fortsætter går det tal kun op og medarbejderne spredes over flere kontinenter. 

Tøjet 

Joha har tøj til børn fra de er helt nyfødte og helt op til en størrelse 150. Joha er også begyndt at sælge tøj til mor, så de har også kollektioner, hvor både mor og barn kan få det samme design. 

Joha har også et kæmpe udvalg og der kommer hele tiden nye kollektioner. På mange af de danske webshops har Joha over 2.000 forskellige produkter tilgængeligt, så der er lidt for enhver smag. 

Materialer fra Joha 

Det meste tøj fra Joha er enten lavet af deres fantastisk uld eller også er det lavet af den højeste kvalitet indenfor bomuld. 

Uld 

Ulden fra Joha er blevet forfinet gennem generationer og har været en del af Johas DNA fra starten i 1961. Uld har den fantastiske evne, at den er vanvittig god til at temperaturregulere. Ulden absorbere fugten og derfor kan du være sikker på, at med uldtøj fra Joha er dit barn altid tør. Det hjælper med at beskytte de små børn, deres helbred og velvære. 

Alt uld er temperaturregulerende betyder, at det isolerer godt. Det varmer dejlig når vinteren står for døren, samtidig med, at det kan køle børnene ned om sommeren, når det er for varmt udenfor. Derfor er uld ideelt til børn – både sommer og vinter. 

Ulden fra Joha er der blevet bearbejdet, så ulden kan indeholde hele 40% af sin egen vægt i fugt, hvor bomuld kun kan optage ca. 8% fugt.  Samtidig er ulden fra Joha særlig skånsom mod huden og de har udvilket noget tøj, som er kvalitetsuld på ydersiden, mens der er bomuld på indersiden. Det gør, at tøjet kan bruges af børn med særlig følsomme hudtyper. 

Bomuld 

Joha har også meget tøj til børn lavet i bomuld i allerbedste kvalitet. Joha har også lavet en hel kollektion, som kun indeholder økologisk bomuld. 

Bæredygtighed 

Joha har siden 1961 arbejdet mod at lave deres produktion så miljøvenlig som overhovedet mulig. Joha var også en af de første i Danmark til at blive godkendt til at bruge det europæiske EU ECOLABEL på deres produkter. 

EU ECOLABEL er miljømærket fra EU og det givet kun til de virksomheder, der kan dokumentere, at deres produktion lever op til de strenge krav, som EU har opstillet for miljøvenlig produktion.  

Langt de fleste af Johas kollektioner med uld er også anerkendt af det internationale Woolmark-certifikat, som kun gives til de virksomheder, hvor Woolmark har testet tøjet og det har bestået alle de skrappe krav, som Woolmark har opstillet for at få deres certifikat. Det sikre forbrugerne, at hvis de køber tøj med Woolmark-certifikatet på, så kan de være helt sikre på, at ulden er af den højeste og reneste kvalitet. 

Du kan læse vores artikel om de forskellige mærker og certifikater indenfor økologi og bæredygtighed ved at trykke her.  

Som det sidste nye har Joha også modtaget certifikatet fra Animal Welfare, som kun gives til virksomheder, der har sørget for, at de dyr, som er en del af produktionen ikke har lidt overlast. De fem krav der skal overholdes er: 

  • Dyrene skal have mulighed for rigeligt med mad og drikke 
  • Dyrene skal ikke have det ukomfortabelt 
  • Dyrene skal ikke have smerter, skader eller sygdomme 
  • Dyrene skal virke normale i deres adfærdsmønstre 
  • Dyrene skal være fri for frygt og nød 

Hvor kan man købe Joha? 

Joha har ikke nogen webshop selv. Som nævnt tidligere har Joha over 900 forhandlere rundt om i verden – både online og som fysiske butikker. 

I Danmark kan du støde på Joha i fysiske butikker som BabySam og Magasin. Hvis du er mere til at sidde derhjemme og udforske alt det spændende bæredygtige tøj fra Joha, kan du også finde deres tøj i mange danske webshops. Du kan blandt andet finde tøj fra Joha hos Ugleunger, LuksusbabyParcellet, House of Kids, Kids WorldStylePit og hos Jolly Room

Afsluttende bemærkninger 

Vi håber her på buksetrolden.dk, at du har fundet ud af mere om Joha. Joha laver meget forskelligt tøj og er et af de billigere mærker indenfor bæredygtigt tøj til børn. Det betyder ikke, at det er ringere kvalitet. Tværtimod er Johas tøj af uld og bomuld noget af det fineste, som man kan lave.  

Hvis du vil have, at dit barn skal rende rundt i smart tøj og du samtidig kan have god samvittighed, så synes vi på buksetrolden.dk, at du skal kigge efter Joha næste gang du shopper børnetøj.

Oven i købet er Joha et af de billigere mærker indenfor miljørigtigt børnetøj, og det gør jo heller ikke noget, når man skal forkæle de små med noget nyt og smart tøj. 

Recent Content