Økologisk og bæredygtigt tøj fra Konges Sløjd


Her på buksetrolden.dk elsker vi økologi og specielt økologisk tøj. Derfor vil vi gerne lave en artikel om en af de mest populære danske økologiske tøjmærker til børn – Konges Sløjd. 

Konges Sløjd er en dansk tøjproducent, der primært sælger tøj til børn, men de har også tøj til mor, interiør og ting til badeværelset og spisebordet. Konges Sløjd blev oprettet i København i 2014 af Emilie Konge Breindal og der ligger Konges Sløjds butik stadig. 

Historien om Konges Sløjd 

Som nævnt før, så blev Konges Sløjd oprettet i 2014 af designer Emilie Konge Breindal. Målet med Konges Sløjd var, at skabe stilrene produkter, der både giver glade børn, der kan bevæge sig frit i tøjet og tilfredse forældre på grund af æstetikken i tøjet. 

Fra starten i 2014 har det været vigtigt for Konges Sløjd, at lave bæredygtigt og økologisk tøj, der samtidig er produceret på fabrikker med ordentlige arbejdsforhold.

For at sikre, at produktionen foregår efter de strenge regler, som Konges Sløjd har sat op, har de dagligt kontakt med deres produktion og leverandører. Ærlighed og service er meget vigtigt for Konges Sløjd og det samme gælder for alle i deres forsyningskæde. 

Alle produkter fra Konges Sløjd er certificeret med GOTS, fordi alt deres økologiske bomuld er af den fineste kvalitet og er udvundet bæredygtigt. For at sikre den høje kvalitet, har hver enkelt lille detalje fået stor fokus på hvert eneste produkt. Alle produkterne har været igennem en gennemgribende proces, før produkterne kommer ud til deres kunder. 

Hvis du vil læse mere om de skrappe krav, der skal overholdes for at få certificeringen fra GOTS, kan du klikke her, hvor vi har skrevet en artikel om emnet. 

Hos Konges Sløjd garanterer de, at alle deres produkter er i den absolutte bedste kvalitet, fordi deres filosofi om designet er, at lave smagfuldt designertøj til børn og produkter, der spreder glæde blandt de mindste. Samtidig skal produkterne være en visuel nydelse for forældrene, når deres børn har tøjet på. 

Konges Sløjd går også meget op i velgørenhed, da de gerne vil have at alle verdens børn skal have det godt. Derfor er de også med i organisationen Land of Hope, hvor de støtter et børnecenter i Nigeria, hvor 71 børn har et sikkert hjem uden trusler, vold og tortur. 

Tøjet fra Konges Sløjd 

Tøjet fra Konges Sløjd er inspireret af den simple skandinaviske stil og tøjet sælges også mange steder i udlandet, hvor blandt andet vores nabolande Sverige, Norge, England og Tyskland alle sælger tøj fra Konges Sløjd på diverse webshops.

Der er også mange andre lande, som har webshops der tilbyder tøj fra Konges Sløjd. Selvom Konges Sløjd er en relativ ny virksomhed, så har de formået at komme rigtig langt og ud i verden. 

Konges Sløjd tilbyder produkter til børn i alle aldre. De har en hel sektion på deres hjemmeside udelukkende med produkter til babyer, hvor der både er sutter, legetøj, baby nests og meget mere. Ellers tilbyder Konges Sløjd og meget andet tøj til børn. Blandt andet overtøj, sko. Kort sagt – alt indenfor forskellige typer af tøj, hvor et eksempel kunne være deres svømmetøj. 

Konges Sløjd tilbyder også andet end tøj til børn. Du kan også købe tøj til mor, ting til spisebordet og badeværelset samt forskelligt interiør. Du kan komme til deres store webshop ved at trykke her

Økologisk og bæredygtigt børnetøj 

Tøjet fra Konges Sløjd er meget eftertragtet hos danske webshops, der handler med børnetøj, fordi økologisk og bæredygtigt tøj er meget populært lige nu – specielt fra Konges Sløjd. Derfor er der flere danske webshops som sælger tøj fra Konges Sløjd som blandt andet Luksusbaby, Børnenes Kartel og Nature Baby.  

Konges Sløjd har også deres egen engelsksproget webshop, hvor man købe deres produkter og selv vælge, om man vil have det i danske, svenske eller norske kroner. Du kan også vælge at købe produkterne i euro, dollars eller engelske pund.

De forskellige valuta er for, at Konges Sløjd selv kan sælge til udlandet, uden at skulle være til stede på udenlandske webshops. Du kommer til deres webshop ved at trykke her.

Fysiske butikker der forhandler Konges Sløjd 

Det er ikke kun på webshops, at det økologiske og bæredygtige tøj fra Konges Sløjd er populært. Mange fysiske butikker vil også gerne have tøjet i deres butikker og derfor kan du finde tøjet rundt omkring i landet. Konges Sløjd har deres egen fysiske butik i København, hvor du kan se det store udvalg, som de har. 

Der er blandt andet 29 forhandlere i og omkring København og otte forhandlere i og omkring Aarhus. Hvis du vil finde ud af, om der er en fysisk butik nær dig, kan du klikke her og skrive, hvor du er. Så fortæller hjemmesiden dig, om der er nogle butikker i nærheden. Det synes vi her på buksetrolden.dk er rimelig smart og vil anbefale dig at prøve det. 

Sociale medier 

Konges Sløjd er meget aktiv på de sociale medier, hvor specielt deres Instagram er god til at lade sig inspirere. Du kommer til deres Instagram ved at trykke her eller du kan søge efter dem. De hedder kongessloejd og har over 2.000 opslag og over 164.000 følgere. 

Konges Sløjd er også populære på Facebook, hvor de også lægger meget op. Du kan komme til deres Facebook-side ved at trykke her. Deres side på Facebook har over 8.000 likes og i deres opslag fortæller de mere uddybende om deres produktlanceringer end de gør på Instagram. 

Afsluttende bemærkninger 

Vi håber, at du har fundet en masse dejlig inspiration fra denne artikel og fra Konges Sløjd. Det er fantastiske produkter, hvor du med sikkerhed kan købe tøjet til dit barn og med god samvittighed vide, at tøjet er lavet af den højeste kvalitet og det er produceret under gode forhold. 

Selvom Konges Sløjds hjemmeside er på engelsk, synes vi her på buksetrolden.dk, at den er et besøg værd. Det gør vi fordi den viser det kæmpe udvalg Konges Sløjd har, og du vil blive inspireret fra første sekund du kommer ind på hjemmesiden. Du kan komme ind på deres hjemmeside ved at trykke her

Martin

Skribent på Buksetrolden.dk. Far til Aksel (Januar, 2020). Når jeg ikke bruger min egen erfaring som far, bruger jeg bøger og internettet til at få viden, som jeg videregiver her på siden. Jeg er uddannet Cand.Merc på Aarhus Universitet, hvilket har givet mig en bred vifte af kompetencer, som jeg kan bruge, når jeg skal indsamle viden og formidle den på Buksetrolden.dk

Seneste artikler