Marmar Copenhagen – Ansvarlighed, bæredygtighed og økologi


MarMar Copenhagen er et af de største danske mærker indenfor økologisk børnetøj og derfor vil vi på buksetrolden.dk gerne uddybe, hvad MarMar Copenhagen egentlig står for og hvad for noget tøj de tilbyder. 

Siden 2008 har MarMar Copenhagen produceret og solgt børnetøj i alle størrelser. Fra nyfødt til 16 år. MarMar Copenhagen har også tøj til mor, så alt tøjindkøb til mor og børn kan klares ét sted. MarMar Copenhagen er, som navnet siger, baseret ud fra deres kontor i København, hvor grundlæggeren Marlene Holmboe fik grundidéen til MarMar Copenhagen. 

Historien om MarMar Copenhagen 

MarMar Copenhagen blev grundlagt midt under finanskrisen i 2008, men har klaret det igennem krisen og er blevet en af de største mærker indenfor dansk børnetøj på relativ kort tid.  

MarMar Copenhagen laver tøj til børn og mærket står for klassisk og sofistikeret luksus, der har et ekstra tvist med cool detaljer. Det gør, at tøj fra MarMar Copenhagen altid er noget helt særligt. Samtidig er MarMar Copenhagen indbegrebet af funktionalitet og altid med fokus på den højeste kvalitet.  

Filosofien omkring MarMar Copenhagen er, at det skal være tøj, der giver mening. Tøjet skal kunne holde i lang tid – både når det gælder brugen af det, men også gennem bæredygtig produktion og det tidløse design. For at det kan lade sig gøre, er MarMar Copenhagen nødt til at have meget fokus på alle led i kæden og fokusere på alle detaljerne og gøre sig umage. Det gør de – og du kan se og mærke, at der er kælet for detaljen. 

Målet for grundlæggeren Marlene Holmboe er, at MarMar Copenhagen skal være det basismærke alle forældre gerne vil have. Samtidig vil hun gerne have, at det første stykke tøj en nyfødt får på, er fra MarMar Copenhagen.  

Alle kollektioner fra MarMar Copenhagen har alt hvad der skal til, for at et barn har en komplet garderobe. Der er alt fra favoritten i hverdagen til yndlingstøjet, når der skal være fest. MarMar Copenhagen har et stort udvalg og du vil med sikkerhed kunne finde noget tøj, som dig og dine børn vil elske. 

OEKO-TEX 

MarMar Copenhagen prøver så vidt muligt, at producere alt deres tøj i Europa, hvor produktionen foregår uden skadelige stoffer eller behandlinger. I øjeblikket er 70% af alt i produktionen hos MarMar Copenhagens certificeret med OEKO-TEX® STANDARD 100. Det mest kendte mærke indenfor OEKO-TEX og har tilnavnet “TILTRO TIL TEKSTILER” fordi man kan stole på, at tøjet er blevet produceret bæredygtigt fra start til slut.  

Certificeringen har skrappe krav til, hvordan stoffet og produktion er. Hvis du vil læse mere om de forskellige mærker indenfor OEKO-TEX, kan du læse vores artikel om emnet her

Ansvarlighed 

MarMar Copenhagen går også meget op i, at de skal være ansvarlige, når de producerer tøj. Deres mantra er, at man skal gøre sig umage og gøre en forskel. For at de kan leve op til mantraet, er de også nødt til, at sikre en høj standard gennem alle led. 

Alle medarbejdere og samarbejdspartnere ved MarMar Copenhagen, der har noget med produktionen at gøre, har en forpligtigelse til, at de hver dag arbejder på at leve op til den høje standard og gøre det for hvert eneste produkt. 

Grunden til at ansvarlighed ligger så dybt i MarMar Copenhagens DNA er, at grundlæggeren Marlene Holmboe vil gøre alt i sin magt for at efterlade en jord til vores børn, der ikke er på vej ud over afgrunden. Derfor er MarMar Copenhagen lig med ansvarlighed og hvis du køber MarMar Copenhagen, er du med til at hjælpe jorden og vores børn mod en bedre fremtid.  

Tøjet fra MarMar Copenhagen 

MarMar Copenhagen har et stort udvalg i alt muligt forskelligt tøj. Der er over 800 forskellige stykker tøj tilgængeligt på deres egen webshop og der kommer hele tiden nye kollektioner til. De har inddelt deres tøj i fem kategorier:  

  • Nyfødt 
  • Baby dreng 
  • Baby pige 
  • Kids dreng 
  • Kids pige 

MarMar Copenhagen designer to store kollektioner hvert år. Den ene hedder forår/sommer og den anden hedder efterår/vinter. Udover de to store kollektioner, har MarMar Copenhagen også fire mindre kollektioner hvert år: 

  • Pre-spring 
  • High Summer 
  • Overtøjskollektionen 
  • CC-kollektionen 

De fire mindre kollektioner er lavet, fordi MarMar Copenhagen ikke mener, at de passer ind i de to store kollektioner. CC-kollektionen er deres kollektion for festtøj, hvor de andre tre mindre kollektioner er sæsonbetonet, ligesom de to store kollektioner er.  

NOOS og basistøj

MarMar Copenhagen har noget de kalder for basis produkter, der er produkter i fantastisk høj kvalitet og er produceret i klassiske farver. I en underkategori til basisprodukterne har de en kollektion de kalder for NOOS, som står for Never Out Of Stock.  

Det er tøj, derikke er sæsonbetonet, men kan bruges året rundt og er altid tilgængeligt i butikkerne. NOOS hjælper også med at undgå overproduktion, for ved NOOS er det muligt for butikkerne at bestille præcis de basisprodukter de skal bruge og butikkerne er ikke tvunget til at tage imod flere hundrede af samme slags. 

En af favoritterne i NOOS-kollektionen er Modal rib, der er en klassiker hos MarMar Copenhagen. Tøjet er en blanding mellem TENCEL™ Modal og bomuld og er et af de bedste basisprodukter til babyer og børn.  

TENCEL™ er lavet af FSC-certificeret træ og bliver lavet af europæiske bøgetræer, der fældes på grund af naturlig skovudtynding. Det er dermed et restprodukt som kan genanvendes i tøjet og minimerer udledningen af CO2 i produktionen.   

Butikker og webshops 

MarMar Copenhagen har deres egen store og fine webshop, der indeholder over 800 forskellige produkter. Den kan du finde ved at trykke lige her. Men MarMar Copenhagen er så populært, at der også er mange andre webshops, som gerne vil sælge deres produkter. 

Derfor kan du også finde tøj fra MarMar Copenhagen hos blandt andet Luksusbaby og Kids World. Du kan også finde tøj fra MarMar Copenhagen i flere fysiske butikker rundt om i landet. Du kan blandt andet finde det i Magasin, som findes i Odense, Aalborg, Aarhus og fire steder i og omkring København. 

Afsluttende bemærkninger 

Vi håber, at du er blevet klogere på MarMar Copenhagen og hvad de har at tilbyde af spændende designs til både kvinder og børn. Hvis du vil direkte ind på deres webshop for at blive inspireret og måske købe noget, så kan du komme derind ved at trykke lige her

Vi hos buksetrolden.dk synes MarMar Copenhagens NOOS-kollektion er meget smart, hvor man kan blande tøjet fra NOOS-kollektionen sammen med mange af de løbende kollektioner der udkommer. Hvis man køber meget fra NOOS-kollektionen, er du heller ikke nødt til at købe en masse nyt tøj fra de nye kollektioner, fordi du kan blande noget fra den nye kollektion med NOOS. 

Samme princip med at blande kollektioner har de også hos POMPdeLUX – et andet dansk tøjmærke, der producerer økologisk børnetøj. Hvis du vil læse mere om POMPdeLUX og deres måde at blande kollektionerne på, kan du trykke her. Så vil du blive guidet hen til vores artikel om dem. 

Martin

Skribent på Buksetrolden.dk. Far til Aksel (Januar, 2020). Når jeg ikke bruger min egen erfaring som far, bruger jeg bøger og internettet til at få viden, som jeg videregiver her på siden. Jeg er uddannet Cand.Merc på Aarhus Universitet, hvilket har givet mig en bred vifte af kompetencer, som jeg kan bruge, når jeg skal indsamle viden og formidle den på Buksetrolden.dk

Seneste artikler