De 16 bedste danske mærker af økologisk børnetøj


Her på busketrolden.dk er vores mål, at give danskerne de bedste forudsætninger, når de skal købe nyt økologisk og bæredygtigt tøj til sig selv eller til børnene. Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige tøjmærker og det kan også være svært, at gennemskue hvilke tøjmærker der er danske og hvilke der er udenlandske. Derfor har vi på buksetrolden.dk lavet denne guide, hvor vi fremhæver 16 af de bedste danske mærker indenfor økologisk børnetøj. 

DILLING  

Vi starter vores liste med familievirksomheden DILLING, der siden 1916 har produceret kvalitetsundertøj. Siden begyndelsen har DILLING udvidet deres produktsortiment og har nu også meget andet, men deres fokus er stadig på at lave det bedste undertøj i Danmark – økologisk naturligvis.  

Da vi på denne liste fokuserer på børnetøj, så vil vi også hos DILLING se på, hvad de tilbyder til børn. DILLING har et stort udvalg til både piger og drenge i alt fra undertøj til kjoler og jakker. DILLING laver meget af deres tøj i uld og specielt i merinould, der er temperaturregulerende og som derfor kan bruges hele året rundt – også om sommeren. Merinould er perfekt til børn, da de kan løbe ind og ud hele tiden, uden at skal have tøjet af og på, da merinoulden varmer kroppen op, når den fryser, men varmer ikke, når kropstemperaturen er for høj. 

DILLING går meget op i ærlighed og åbenhed, så de vil gerne vise, hvordan deres produktion foregår – med fokus på bæredygtighed og kvalitetsmaterialer. DILLING er overbevist om, at du hos dem vil finde det bedste og mest rene undertøj du nogensinde vil få på. DILLING findes kun som webshop, hvilket hjælper til at holde priserne nede og du kan findes deres webshop ved at trykke her.  

Elodiee organic 

Elodiee organic er næste tøjmærke vi gerne vil anbefale. Elodiee organics vision er, at skabe luksuriøst tøj, der er lavet fra økologiske og bløde stoffer til børn og kvinder. De gør en dyd ud af, at deres tøj er bæredygtigt og blandt den nyeste mode med GOTS-certificeringen, der er den strengeste standard indenfor økologiske tekstiler.  

Elodiee organics tøj er designet til at være tidløst i et smukt univers, hvor deres mål er, at kombinere elegance med blødhed, da de ved hvor vigtigt blødheden er for børns velvære i tøjet. Elodiee organic designer hver eneste stil til at være nem at tage af og på og er designet til, at børnene kan bevæge sig frit i alle deres kollektioner uden at gå på kompromis med kvalitet, stil og elegance. 

Elodiee organic laver sparkedragter, buksedragter og kjoler. Der findes både tøj til drenge og piger hos Elodiee organic og du kan findes deres engelsksprogede webshop her. Du kan også finde tøjet fra Elodiee organic i flere forskellige danske webshops som House of KidsLittle Kids og i Illums Bolighus

FUB 

FUB har siden 2006 designet deres tidløse strik til mennesker, der bekymrer sig om dem selv. FUB arbejder altid med de reneste materialer af den bedste kvalitet, fordi de mener, at børn skal have tøj på, der føles godt og tillader dem at kunne bevæge sig frit. FUB fokuserer ikke på, at børnene skal klæde sig rigtigt eller pynte sig, men de skal klæde sig på til livet.  

FUB laver klassisk, komfortabelt og bæredygtigt strik til både børn og kvinder. De går meget op i deres strik, og i hvert enkelt stykke tøj er der kælet for og produceret med den krævende respekt for detaljerne og håndværket. Alt tøj fra FUB er produceret af OEKO-TEX®-certificeret merinould og GOTS-certificeret økologisk bomuld. OEKO-TEX® er verdens førende sundheds- og miljømærkning for tekstiler og lignende materialer. 

FUB laver mange forskellige typer af tøj som f.eks. bodystockings til babyer, bluser, sweatre, cardigans og kjoler i mange flotte farver. Du kan finde FUBs strik på deres engelsksprogede webshop her eller hos andre danske webshops som Kids WorldParcellet og Luksusbaby

HOLMM. 

HOLMM. er et højkvalitets tøjmærke til børn med ambitionen om at redefinere luksus for det 21. århundrede. Tøjet er designet med en uformel tilgang til elegance og målet hos HOLMM. er at fusionere håndværket med den skandinaviske enkelthed for at skabe høj kvalitet i deres designs med vedvarende appel, som du vil værdsætte for evigt. 

Ejer og kreativ direktør af HOLMM. Marie-Louise Fischer har hendes forkærlighed for udsøgte naturlige materialer i høj kvalitet, der er behageligt at have på og samtidig er lavet i flot håndværk. HOLMM.-brandet er hendes lyst til at lave smukke designs og klassiske stile.  

Tøjet fra HOLMM. er lavet i bløde, naturlige materialer, der skaber en uendelig kamp af mix og match. Tøjet tillader børnene at være smukke, legende, komfortable og stilfulde, så de elsker at have tøjet på. 

HOLMM. tilbyder tøj til både drenge og piger fra størrelse 62 og opefter. Du kan købe tøjet fra HOLMM. via deres webshop her eller hos andre online forhandlere som Lille Spirevip og Pure Baby. 

Joha 

Joha blev grundlagt i 1963 og er dermed en af de ældste producenter af undertøj og nattøj i uld og bomuld til babyer og børn. Joha er samtidig en af Skandinaviens største producenter og det har de været fra starten i 1963. Joha er kompromisløs kvalitet fra den bedste uld med holdbare pasformer og et lækkert design. I de seneste 35 år har Joha også været førende på området i hele Europa.  

Joha lægger stor værdi på, at lave en miljøvenlig produktion og var en af de første producenter i Danmark, der måtte bruge EU ECOLABEL i deres tøj. EU ECOLABEL er EU’s mærke for miljø og må kun bruges af de virksomheder, der kan dokumentere, at deres produktion og produkter lever op til de strenge miljømæssige krav fastsat af EU. Derudover er det meste af Johas uldtøj anerkendt med Woolmark-certifikatet, som er et af verdens mest anerkendte symboler i tekstilmærkning. The Woolmark Company tester tøjet og har meget skrappe krav, der sikrer, at tøj med Woolmark-certifikat er af den højeste og reneste kvalitet. 

Joha har tøj til både piger og drenge fra størrelse 40 til størrelse 150 i over 900 butikker i Danmark, resten af Europa og i Japan. Joha har ikke selv en online webshop, men man kan købe tøj fra Joha i de fleste børnetøjsforrretninger som BabySam og Ønskebørn. Joha kan også købes hos mange forskellige onlineshops, hvor vi anbefaler webshoppen Uldtoj.dk. Andre webshops der forhandler Joha er Ugleunger, Parcellet og Svanebutikken

Katvig 

Katvig er endnu et dansk børnetøjsmærke, der går op i at lave smart børnetøj, som producenten kan stå inde for og være stolte af. Hos Katvig er der tænkt på alt fra den mindste syning til den største stofrulle. De arbejder hele tiden på at gøre deres økologiske tøj bedre, og de arbejder hele tiden på at minimere spild ved at optimere materialeforbruget. Katvig arbejder hårdt for at genbruge mest muligt, så de kan passe på miljøet og bidrage til at gøre vores klode endnu grønnere.  

Katvig er god stil hele vejen igennem og er skabt til at blive brugt og gå i arv mange gange. Deres kvalitet er unik og tøjet kan tåle at blive vasket igen og igen, når de små pus har været ude i naturen og er blevet beskidte ved at have leget i skoven eller plukket jordbær hos mormor. Hos Katvig synes de, at børn skal have frihed til at være børn og de arbejder på, at give børnene de bedste betingelser for at udfolde sig – nu og i fremtiden.  

Katvig har tøj til både drenge og piger og starter fra størrelse 56 og op til størrelse 152. Derudover har Katvig også enkelte produkter til kvinder. Katvigs tøj findes hos BabySam og i online webshops som hos UgleungerNaturbarn og Kids World

Konges Sløjd 

Konges Sløjd er lokaliseret i København og står for kvalitet, funktionalitet og enkelthed. Konges Sløjd har lavet et simpelt, skandinavisk, stilfuldt og ikke mindst kvalitetsbevidst univers for dem der betyder mest for os – vores børn.  

Alle produkter fra Konges Sløjd er produceret på fabrikker med ordentlige arbejdsforhold og de er på daglig basis i kontakt med deres leverandører, der sikrer, at alt foregår som det skal. Alle Konges Sløjds produkter af bomuld er certificeret med GOTS. Hos Konges Sløjd har de den højeste fokus på alle små detaljer i alle deres produkter, hvor hvert enkelt produkt har gennemgået en grundig proces før de når ud til kunderne.  

Filosofien hos Konges Sløjd er, at lave smagfulde designs til børn og at tøjet skal give glæde til både børnene og deres forældre. De laver primært tøj til børn, men har også lavet andre ting som interiør. Deres tøjstørrelser går fra størrelse 44 og op til størrelse 134. Du kan besøge Konges Sløjds engelsksprogede webshop her eller du kan finde deres tøj mm. hos andre online forhandlere som ParcelletNature Baby og Sovedyret

Kitt 

Kitt er det næste mærke vi hos buksetrolden.dk vil anbefale. Kitt slår sig op på at være bæredygtigt håndværk – lavet i Danmark. Bæredygtighed og omtanke er kernen i deres brand og de har skabt unikt og stilrent tøj til børn i alderen 0-10 år og arbejder på, at lave matchende tøj til moderen.   

Alt hvad Kitt laver er med omtanke for vores børn og miljøet. Tøjet bliver produceret i Danmark af en erfaren syerske og det betyder kvalitet, bæredygtighed og social ansvarlighed. Kitt køber store restpartier fra store etablerede virksomheder og stoffet får nyt liv gennem deres tanker og hænder. Hvis Kitt ikke havde opkøbt stoffet var det blevet smidt ud og det er ikke godt for miljøet.  

Enkelthed, simple detaljer og rolige farver er hvad tøjet udstråler og tøjet designes kun af lyst og spontant. Derfor vil der også kun i perioder komme nye designs fra Kitt. Du kan finde deres webshop her og ellers kan tøjet også købes online hos Danish Fair Fashion

Littlellama 

Littlelamas mission er, at lave lækkert og unikt strik til nyfødte og små børn i de bedste materialer – designet med et nordisk præg og i den lækreste bløde kvalitet. Littlelama ønsker at bruge de gamle traditioner fra Sydamerika ved udvindingen af alpaca-uld i højeste kvalitet. Det blødeste garn udvælges og laves til børnetøj i samarbejde med danske designere, der bringer de nordiske traditioner ind i tøjet. 

Alle produkter fra Littlelama er lavet i 100% baby alpaca og baby alpaca med silke. Det gør de fordi det er fantastisk for dit barn at have på kroppen og baby alpaca-uld hører til blandt de fineste garntyper i verden. Ulden appellerer til Littlelama, fordi det både er miljøbevidst og modebevidst. 

Littlelama har tøj til både drenge og piger fra størrelse 0-3 måneder og op til fire år og kan udelukkende købes på deres webshop, som du finder lige her

MarMar Copenhagen 

Marmar Copenhagen blev grundlagt i 2008 i København og er sofistikeret, klassisk luksus med cool detaljer og et lille tvist der gør tøjet til noget helt specielt. MarMar Copenhagen har altid fokus på funktionalitet og tøjet er altid i de bedste kvaliteter.  

Marmar Copenhagens tøj bliver produceret uden skadelige stoffer og behandlinger. 70% af den nuværende produktion er OEKO-TEX STANDARD 100® certificeret og de arbejder konstant på at øge andelen. OEKO-TEX® er verdens førende sundheds- og miljømærkning for tekstiler og lignende materialer. Hos Marmar Copenhagen har de altid moder jord og planetens børn i tankerne, så de vil fortsat arbejde hen imod at blive så miljørigtige som muligt.  

Marmar Copenhagen laver børnetøj til både drenge og piger i størrelser fra nyfødt og op til 16 år. Deres webshop kan findes her, men man kan også findes tøjet på andre webshops som Luksusbaby og Kids World.  

Minimalisma 

Minimalisma er nordisk luksus lavet med kærlighed og naturlige materialer. De fokuserer på at være et tidsløst brand med en nordisk arv. Siden 2011 har de lavet tøj med høj komfort og lavet tøjet af de bedste naturlige materialer.  

Hos Minimalisma bruger man kun 100% certificeret økologisk bomuld i deres produktion af baby- og børnetøj op til seks år. Minimalisma har også produkter i baby alpaca, silke og 100% naturlig marinould.  

Minimalisma har børnetøj fra de helt små babyer og op til 14 år. De har ikke selv en webshop, men du kan finde dem i forskellige fysiske butikker som Asta og Alfred i Aarhus eller Magasin i København. Du kan også finde dem i online hos House of KidsLuksusbaby og mange flere. 

Müsli 

Müsli by Cotton Greens er det nyeste brand fra danske Cottons Greens og blev lanceret i 2015. Nøgleorderne for Müsli er æstetik, autentitet, beroligende charme og harmoni. Müsli gavner både børn og forældre, da der ikke er gået på kompromis med den høje kvalitet og alt tøj fra Müsli er GOTS-certificeret, ligesom de andre mærker fra Cotton Greens der er Freds World, Conservandum og Hevea. 

Müsli tilbyder tøj fra størrelse 56 og op til syv år, men har i 2016 også lanceret sengetøj både til børn og voksne. Du kan købe tøjet fra Müsli på deres webshop, som du finder her. Alternativt kan det købes hos BabySam eller online hos blandt andet Kids World og Pure Baby

NORDIC INFANTA 

NORDIC INFANTA er et dansk tøjbrand der laver økologisk og hjemmesyet børnetøj. Virksomheden er en enkeltmandsvirksomhed, hvor ejeren, Lisbeth Jensen, selv indkøber stoffer, designer og syer tøjet. Designet hos NORDIC INFANTA er holdbart og behageligt at have på for de små størrelser og samtidig kan de bevæge sig uhindret i tøjet.  

NORDIC INFANTA har meget farverigt og glad tøj, fordi tøjet er fyldt med fantasifulde motiver, der appellerer til børnenes fantasi. Stofferne der bliver brugt til NORDIC INFANTA er økologiske og GOTS-certificerede, da ejeren synes, at børnetøj skal være allergivenligt og bæredygtigt, så vores børn ikke får allergi og har en jord at vokse op på.  

Tøjet fra NORDIC INFANTA findes fra størrelse 60 og op til og med størrelse 134. Tøjet kan kun købes online på hendes webshop, som du kommer til ved at trykke her.  

Petit Crabe 

Petit Crabe er et dansk mærke, som udelukkende fokuserer på, at lave UV-beskyttende badetøj og accessories til børn. Petit Crabe hylder børn, der gerne vil udforske naturen og derfor vil Petit Crabe hjælpe børnene mod solen og så var UV-beskyttende badetøj en god idé. Tøjet er tidløst og minimalistisk i stilen med få, men smukke detaljer.  

Den første UV-beskyttende badetøjskollektion fra Petit Crabe kom i foråret 2012. Den var inspireret af grundlæggeren Anne Mardahls danske arv. Tøjet fra Petit Crabe er designet efter den skandinaviske sommer og fokuserer på funktionalitet og enkelthed. Missionen hos Petit Crabe er, at producere eksklusivt, stilfuldt og komfortabelt badetøj som både små og større børn vil elske at bruge. Det vigtigste af alt er dog stadig, at badetøjet beskytter mod de skadelige stråler fra solen.  

Petit Crabe er blevet kendt for deres komfortable og hurtigtørrende badedragter og t-shirts med lynlås i det bedste OEKO-TEX® stof. Tøjet fra Petet Crabe kan købes via deres webshop her. Det kan også købes hos blandt andet Nature Baby og Faktorfobi

POMPdeLUX 

POMPdeLUX er lokaliseret uden for Aarhus og producerer tøj til både børn og voksne i høj kvalitet. Det er ikke alt tøj fra POMPdeLUX der er lavet af økologiske stoffer, men langt det meste af tøjet til de helt små er lavet af økologiske stoffer, der er GOTS-certificeret. Det gør, at du som forbruger er sikker på, at tøjet er lavet miljømæssigt korrekt og med social ansvarlighed. 

Tøjet fra POMPdeLUX starter fra størrelse 80 og går op til størrelse 14 år. Derefter går de over i deres voksen-kollektioner, hvor de også har et stort udvalg. POMPdeLUX har delt deres kollektioner op i to grupper. Den første er Little Boy/Girl, der gælder for størrelserne 80 til 104, som omregnet er alderen ét til fire år. Her er fokus på komfort og fleksibilitet og alle designs er lavet med dette in mente.  Den anden gruppe af kollektioner hedder Boy/Girl og går fra størrelsen 110 til 164, som omregnet er fem til 14 år. Disse styles er designet med fokus på det praktiske og ikke for kompliceret, så børnene selv nemt og hurtigt kan tage tøjet af og på. 

POMPdeLUX har deres egen webshop, hvor du kan købe børnetøj, voksentøj og accessories. Du kommer til deres webshop ved at klikke her. POMPdeLUX kan kun købes online eller fysisk som outlet i deres outletbutik i Ringsted på Midtsjælland.

Serendipity 

Serendipity er det sidste mærke, som vi hos buksetrolden.dk vil anbefale, hvis du vil købe kvalitetsbørnetøj, der samtidig er økologisk. Serendipity Organics er blødt og naturligt dansk design lavet af ren økologisk bomuld og naturlig uld, der giver ekstra komfort og er nemt at have på. Serendipity  har en passion for den bløde følelse og høje kvalitet, som naturlige fibre og materialer giver. Samtidig er deres hjertebarn, at vores børn skal have det godt og at de har en klode at vokse op på. 

Serendipitys design og kvalitet er essentielt for dem. Derfor gør de en ekstra indsats for at designe tidløst tøj, der er vidunderligt at have på og bevæge sig i. Deres designfilosofi og æstetik er grundfæstet i deres skandinaviske arv.  

Serendipitys tøj går fra størrelse 56 til og med størrelse 146. De laver tøj både til drenge og piger, samt til kvinder. Du kan købe deres tøj fra deres webshop, som du finder lige her. Du kan også købe tøjet hos Illums Bolighus eller online hos blandt andet Parcellet og Pure Baby

Afsluttende bemærkninger 

Dette var hvilke danske tøjmærker, som buksetrolden.dk vil anbefale til dig. Alle mærkerne tilbyder økologisk tøj, hvor det meste også er bæredygtigt. Tøjet findes i et utal af farver og designs og til meget forskellige priser. Listen her er lavet som en hjælp til dig som forbruger, for at finde det rigtige tøj, der passer til jer og jeres livsstil.  

Vi håber her på buksetrolden.dk, at vi har gjort det nemmere for dig at finde rundt i den store jungle det kan være at finde det rigtige børnetøj. Vi håber også, at du på denne liste er blevet inspireret og har fundet ud af, hvilke mærker du vil prøve at købe tøj fra. 

Hvis du kender til flere danske tøjmærker, der laver økologisk børnetøj, er du meget velkommen til at skrive en mail til os eller kommentere på artiklen her. På den måde kan du bidrage til listen og hjælpe andre til at finde mere dejligt børnetøj. 

Martin

Skribent på Buksetrolden.dk. Far til Aksel (Januar, 2020). Når jeg ikke bruger min egen erfaring som far, bruger jeg bøger og internettet til at få viden, som jeg videregiver her på siden. Jeg er uddannet Cand.Merc på Aarhus Universitet, hvilket har givet mig en bred vifte af kompetencer, som jeg kan bruge, når jeg skal indsamle viden og formidle den på Buksetrolden.dk

Seneste artikler