Kvalitet og økologi fra POMPdeLUX


Denne artikel fra os på buksetrolden.dk vil handle om det danske mærke POMPdeLUX og hvad de kan tilbyde af tøj til dig og dine børn. 

POMPdeLUX er lokaliseret i Hinnerup, der ligger 10 km. uden for Aarhus. POMPdeLUX blev grundlagt i 2006, da ejeren Marianne Dyrbøl og hendes tidligere forretningspartner savnede et sted, hvor man kunne købe kvalitetstøj til børn uden det skulle koste en formue.  

Historien om POMPdeLUX 

Før Marianne og hendes tidligere forretningspartner startede POMPdeLUX ligger der flere års arbejde bag, hvor de har arbejdet med mode og design med specielt fokus på børnetøj. Deres udgangspunkt lå i deres egne og forbrugernes behov og et helt nyt koncept opstod.  

De ville designe og producere børnetøj. Samtidig skulle det ikke koste en formue og derfor ville de holde priserne nede ved ikke at have nogle fysiske butikker, men kun sælges deres tøj via Home Shopping arrangementer og via deres egen webshop. 

Home Shopping er det samme som Tupperware har benyttet sig af i flere årtier, hvor POMPdeLUX’ dygtige konsulenter kommer hjem til dig og viser dig og dine veninder alle deres fine kollektioner, mens I kan nyde hinandens dejlige samvær og en dejlig aften. 

Hvis du har været til et POMPdeLUX Home Shopping arrangement og du synes, at sådan et konsulentjob hos POMPdeLUX lyder spændende, så kan man ansøge om, at blive konsulent hos dem via deres hjemmeside. Du finder ansøgningsformularen her

Tøjet fra POMPdeLUX 

Siden 2006 har POMPdeLUX solgt deres stilfulde og skandinavisk inspireret tøj i Danmark. Siden har POMPdeLUX udvidet deres markeder til også at gælde Norge, Sverige, Finland, Holland, Tyskland, Østrig og Schweiz. Du kan finde den danske webshop ved at trykke her.

Butikker og outlet 

Selvom POMPdeLUX er gået ind i syv lande mere, så har de stadig ikke nogle fysiske butikker i landene. Alt foregår som webshop og de eneste fysiske butikker der findes er pop up butikker, som er i storcentre i kort tid indtil en anden overtager lejemålet.  

POMPdeLUX har gjort det et par gange i Bruuns Galleri i Aarhus Centrum. Ellers er der en enkelt outlet-butik i Danmark, som findes i outletbyen ved Ringsted på Midtsjælland, hvor det kun er gamle kollektioner i butikken. Der findes også en outlet-butik fra POMPdeLUX i Stockholm i Sverige. 

Returnering og reklamation 

Hvis du fortryder noget af dit tøj, som du har modtaget fra POMPdeLUX, kan du indenfor 14 dage returnere det igen med den forudbetalte pakkelabel, som følger med din pakke. Hvis du vælger at bruge den og sende tøj tilbage vil der kun blive modregnet 35 kr. i fragt. 

POMPdeLUX er kvalitetstøj og de går meget op i, at det skal kunne holde til hverdagen. Derfor har de også 24 måneders reklamation på alle varer. Her skal du også bare bruge den forudbetalte pakkelabel og sende retur. Det er selvfølgelig gratis, når der er tale om en reklamtion. 

Miljørigtigt tøj 

POMPdeLUX går meget op i miljøet og derfor er alt tøjet fra POMPdeLUX produceret under ordentlige forhold. Deres tøj er også i den højeste kvalitet, der gør, at POMPdeLUX kan levere en unik stil, som understreger børnenes personlighed.  

Derfor designer POMPdeLUX alt – fra knapper over stof til print. De arbejder hele tiden for at designe en stil, der lader børn være børn, men at de samtidig er lækkert klædt på – også i hverdagen.  

Økologi og bæredygtighed 

Hos POMPdeLUX har de både tøj der er certificeret med GOTS og tøj der er certificeret med OEKO-TEX STANDARD 100. Hvis du vil vide mere om, hvad certifikaterne betyder, så kan du klikke her for at finde vores artikel om GOTS-certificeret tøj og du kan trykke her, hvis du vil vide mere om OEKO-TEX. 

POMPdeLUX har over 400 forskellige stykker tøj der bærer GOTS-certificeringen og ligeså mange stykker tøj der overholder kravene for at få OEKO-TEX STANDARD 100. POMPdeLUX har også mange andre mærker, der sikrer, at dit tøj er af den bedste kvalitet. 

POMPdeLUX har et meget stort udvalg af tøj, hvor man kan blande kollektioner på kryds og tværs. Det kalder de for MIX & MATCH, fordi designet er enkelt og farverne matcher og man kan blande tøjet fra flere forskellige kollektioner og stadig se brandgodt ud.  

Social ansvarlighed 

Hos POMPdeLUX går de meget op i at være så socialt ansvarlige som muligt. Det gør de gennem hele kæden fra indkøb over produktionen og til deres medarbejdere i Hinnerup. POMPdeLUX vil have sunde omgivelser, glade medarbejdere og tilfredse kunder. Derfor arbejder de også hårdt på hele tiden at finde nye ting som kan forbedre arbejdsmiljøet for alle i produktionskæden. 

De meste af POMPdeLUX’ produktion foregår i Østen, men de sikrer sig at forholdene er i orden ved at arbejde sammen med professionelle leverandører, der er kendte for at handle med omtanke. Tilliden er stor til deres leverandører, så derfor tjekker POMPdeLUX heller ikke op hver dag på deres produktion. De stoler på, at de krav der er opstilt bliver overholdt og de er i løbende kontakt med produktionen.  

Mange af POMPdeLUX’ leverandører er medlem af den europæiske organisation The Business Social Compliance Initiative eller arbejder ud fra de 10 princippet i FN Global Compact. Det handler om sikkerhed på arbejdspladsen, lønningsstandarder, forbud mod børnearbejde, anti-korruption, foreningsfrihed og respekt for miljøet.  

POMPdeLUX har et etisk regelsæt, der forbyder brugen af blandt andet PVC, phthalater, nikkel, DMF og de 22 forbudte azo-farvestoffer der kan bruges i produktion af tøj. De kemikalier og farvestoffer som bliver brugt skal som minimum overholde de europæiske standarder for tøjproduktion.  

Afsluttende bemærkninger 

Vi håber her på buksetrolden.dk, at du har fundet ud af alt det du ville vide om POMPdeLUX og hvilken slags tøj de tilbyder. Vi synes det er meget smart og en unik feature, at POMPdeLUX har MIX & MATCH, hvor man ikke behøves et bestemt sæt tøj, for at det passer sammen.  

At man kan blande sine kollektioner og det passer sammen synes vi på buksetrolden.dk er smart. Samtidig hjælper det på miljøbelastningen, for når du kan blande dine kollektioner, så behøves du ikke at købe ligeså meget nyt tøj, som du før behøvede. Det betyder mindre købt tøj og mindre forurening gennem produktionen af tøjet. 

Du kan finde deres webshop her.

Martin

Skribent på Buksetrolden.dk. Far til Aksel (Januar, 2020). Når jeg ikke bruger min egen erfaring som far, bruger jeg bøger og internettet til at få viden, som jeg videregiver her på siden. Jeg er uddannet Cand.Merc på Aarhus Universitet, hvilket har givet mig en bred vifte af kompetencer, som jeg kan bruge, når jeg skal indsamle viden og formidle den på Buksetrolden.dk

Seneste artikler